středa 20. června 2012

Tomb Raider (1996) - Krátké info

Hra, která v roce 1996 fascinovala a šokovala úžasným zpracováním, věrným prostředím a nenahraditelnou hrdinkou, se s chutí hraje dodnes. Zajímají vás věci "za oponou", tedy kdo za jejím vydáním stojí, nebo informace o hře "v kostce"?

Informace
Vývojář: Core Design
Vydavatel: Eidos Interactive
Datum vydání: 31. říjen 1996
Oficiální název: Tomb Raider
Podtitul: Featuring Lara Croft; Original; The Atlantean Scion
Počet levelů: 16 (15 herních levelů, 1 výcvikový level)
Modelka Lary pro tento díl: Nathalie Cook (oficiální, najatá Eidos), Ellen Roche (Brazílie)

Příběh: Seznamte se s Lady Larou Croft, vévodkyní ze svaté Bridgety, která je ve světě známá jako legendární dobrodružka a "vykradačka hrobek", jak ji pokřtila média. V říjnu roku 1996 dostane tato vzorová žena velmi zajímavou nabídku od jisté Jacqueline Natly, ředitelky těžařské společnosti Natla's Technologies. Výprava, na kterou se Lara má podle ní vydat, ji zavede do čtyř zapadlých koutů světa a má za cíl najít legendární Scion, artefakt rozdělený do tří částí, který v sobě skrývá historii a moc bájného kontinentu Atlantida.
Lara se - nikoliv pro peníze, ale pro své vlastní potěšení - vydává po stopách Inků do ztraceného města Vilcabamby. Časem zjišťuje, že je na stopě nálezu, po jehož stopách šel už kdysi její zemřelý otec. Vodítka ji zavedou dále do Řecka a Egypta, kde vyjdou najevo skutečné plány proradné Natly, z níž se vyklube zrádná bohyně Atlantidy. Ta Laru zneužila jen jako prostředníka, aby se dostala k artefaktu, který před ní byl z dobrých důvodů uschován dalšími dvěma vládci, a vrátila se zpět ke své moci, jíž vládla před tisíci lety.
To si slečna Croftová samozřejmě nenechá líbit. Zrazená a plná vzteku se vydává na vzkříšený ostrov Atlantida, aby se Natle pomstila a navíc jí zabránila ve zničení světa.

Artefakt: Artefaktem, po němž Lara prahne, je Scion (neboli Potomek Atlantidy), který v sobě uchovává tajemství a genetickou strukturu obyvatel Ztraceného ostrova. Jeho tři části se nacházejí na třech různých místech světa.

Odehrává se v: Peru, Řecku, Egyptě a Atlantidě

Vytvořeno pro: PC, PlayStation, Sega Saturn, Mac, Nokia N-Gage, PSP, PDA

Důležité charaktery:
Jacqueline Natla (nepřítel, hlavní boss hry)
Pierre DuPont (nepřítel, najatý Natlou)
Larson (nepřítel, parťák Pierra)
Kold (nepřítel, najatý zabiják)
Kid (nepřátel, najatý zabiják)
Cowboy (nepřítel, najatý zabiják)
Doppelgänger (spíše nepřítel)
___________________________


Navigace: Tomb Raider 1

Žádné komentáře:

Okomentovat