pátek 30. března 2018

20 Year Anniversary Statues - Tomb Raider 1

Navigace: TR Collectibles - Figurky

Studio Gamingheads se pustilo do dalšího výročního projektu. Chystá vydat jedinečnou sérii šesti sošek, která má oslavit více než dvacetileté působení Lary Croft v herním světě.

Na podzim letošního roku vyjde figurka v pořadí první - scéna z Tomb Raider 1. Je vyrobená z pryskyřice a ručně malovaná. Vyjde ve třech verzích: základní verze je inspirovaná obalem původní hry (postoj Lary jako by z něho vypadl). Další dvě verze figurky se liší v tom, v jaké poloze má Lara ruce. V jedné verzi je má obě dole, jako na obalu hry, ve druhé má jednu ruku dole a jednu ruku zvednutou, a v té poslední má zvednuté obě ruce nahoru.

Co mě konkrétně fascinuje je to, že jako jedna z opravdu mála sošek se nestydí za svůj původní drdůlek, takže tentokrát jí přes batůžek nebude nic vlát. Dioráma je také vyvedené mistrně. Na některých verzích se na diorámatu nachází i lékárnička (viz jedna z fotek níže).

Cena figurky je 280 dolarů, což je asi okolo 6000 Kč. Měří 36 cm. Je možné si ji předobjednat na webu GamingHeads a zaplatit ji ve třech po sobě jdoucích splátkách. Pokud si navíc objednáte figurku z webu GamingHeads, všech pět dalších figurek bude mít stejné sériové číslo (pro fnaoušky, kteří jsou opravdu hnidopiši :)).

Jak bude vypadat celá série? 
Z návrhu je patrné, jak bude vypadat ostatních pět následujících figurek.

Statue 1: Tomb Raider (Original) - Lara in her classic outfit (with bun)
Statue 2: Tomb Raider : Adventures of Lara Croft - Lara in her Area 51 outfit
Statue 3: Tomb Raider : The Angel of Darkness - Lara in her camo shorts suit
Statue 4: Tomb Raider : Legend - Lara in her default outfit
Statue 5: Tomb Raider : Temple of Osiris - Lara in her default otufit
Statue 6: Tomb Raider : Rise of the Tomb Raider - Lara in her red jacket (expedition outfit)
Já si nemohu pomoci, ale z fotek to vypadá, jako by stála trochu nakřivo... Studio GamingHeads už má na svém kontě spoustu krásných kousků, například sošku Lary Tomb Raider Survivor. Na českých e-shopech je možné už teď udělat předobjednávku. Ovšem nejnižší cena, za kterou je možné si ji u nás předobjednat, je 5699 Kč.

3 komentáře:

  1. Tak ta je nejvíc! :D drdůlek to zabil :) moc pěkná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nádherná. Ale asi se budu muset provdat za milionáře, jestli jich má být šest :D

      Vymazat
    2. jj, aby jsi začla hledat :D :D

      Vymazat