pondělí 28. srpna 2017

Průvodce zákeřnostmi v Unfinished Bussines.

Navigace: Tomb Raider 1: Gold

Unfinished Bussines není procházka růžovou zahradou. Je to cesta hrázděná mnoha propastmi plnými osten, ostrých krokodýlích zubů, hromadou horkého, zrádného písku a hladových koček. Zatímco poměr nepřátelského prostředí se obecně proti prvnímu dílu zvýšil, se zásobami zbraní a lékárniček je tomu právě naopak. Proto vám možná při hraní pomůže pár postřehů, které Jeanette pochytila.

Pár základních postřehů, které se hodí při hraní většiny TR:

  • Jednou z výhod je určit si orientační body a herní systém. Textury jsou pořád stejně barevné a některé uličky se mezi nimi ztrácejí. Pokud se ocitnete na rozcestí, určete si, že se vždy vydáte např. směrem vpravo. Když ulička bude slepá, nebo budete mít pocit, že se musíte vrátit, otočte Laru a běžte na rozcestí zase vpravo. Vryjete si tak prostředí do paměti a navíc se rychleji zorientujete. 
  • Prozkoumávejte, šmejděte, prolézejte. Projděte každý kout, každou skulinku. Ve většině z nich najdete výbavu, která je tady nedostatkovým zbožím víc, než kdy jindy.
  • Hru pravidelně ukládejte a to na bezpečných místech a na několik ukládacích slotů. Budete-li se chtít vrátit o pár kroků zpět - v případě, že budete mít pocit, že se musíte vrátit, protože jste na něco zapomněli a už nevíte kudy - je lepší si hru jednoduše nahrát, a nemusíte tak hrát od začátku celý level. Jsou tu jenom čtyři, ale jsou dost náročné, takže byste se vrátili o pěkný kus ve hře. Hlavně hru ukládejte jen na bezpečných místech a ve chvílích, kdy bezpečně víte, že to Lara nemá spočítané - je zbytečné si hru ukládat s malým procentem zdraví, když nemáte po ruce lékárničku nebo například pod vodou, kde to neznáte, a nevíte, jestli včas vybloudíte ven.
  • V boji nestůjte na jednom místě. Pokud stojíte nepříteli tváří v tvář, dopřejte mu pořádnou honičku, aby neměl Laru pořád "v čelistech". Ušetříte jí tak mnoho zdraví. 
Na co si dát pozor v Unfinished Bussines?
  • Ačkoliv zásoby vypadají lákavě a lačně po nich chcete skočit, buďte ostražití. Někdy fungují jako návnada a pokud se k nim přiblížíte, Laru obvykle něco napadne zezadu, nebo bezprostředně potom, co věc sebere. Dávejte na to pozor a mějte ruce na pistolích.
  • Pokud se ocitnete v situaci, kdy vidíte nepřítele a on se k vám z nějakého důvodu nemůže dostat, a zároveň Laru nemůže ohrozit na dálku (např. puma na protějším balkóně apod.), používejte základní pistole. Sice souboj bude trvat déle, ale UZI a automatické pistole je lepší používat na boj tváří v tvář, až bude proti Laře velká přesila.
  • Někdy se stane, že bojujete s nepřítelem, který zaskakuje za sloupy nebo budovy a Lara ho ztratí z dohledu. V tomto případě stále držrte tlačítko CTRL stisknuté - uvidíte tak, kde se zvíře pohybuje a navíc, pokud Lara nepřítele nemá v dohledu, přestane sama střílet, což oceníte právě v situacích, kdy budete používat zbraně s omezenou municí. Jakmile nepřítel zase přiběhne, Lara ho zaměří a sama spustí palbu.
  • Srabství se tu povoluje. Vzhledem k tomu, co si na nás tvůrci přichystali, máme nyní nárok stát ve výhodě v souboji a kdykoliv se naskytne možnost vyhnout se přímému souboji, využijte ji. Vylézejte na stupínky a střílejte z nich, zastřelte krokodýla z břehu řeky a střílejte na pumy skrze propast, přes kterou se nedostanou. Za těchto drsných podmínek se to smí.
__________________________

1 komentář: