úterý 13. září 2016

Nostalgická momentka

Navigace: Unikátní fan tvorby

Tento obrázek, který vytvořil Fabbik, jakoby z oka vypadl okamžikům, které jsem před deseti lety prožívala v The Lost Valley. Mám chuť si to jít pomalu znovu zopakovat...
____________________________

Zpět k rozcestníku TR Fan Art

čtvrtek 8. září 2016

Srpen 2016: Která u uvedených osob je vám nejsympatičtější?

Navigace: Vyhodnocení anket

Srpnová anketa obsahovala jména, která přímo i nepřímo souvisela s Tomb Raiderem. Ať už to byly postavy smyšlené nebo reálné, každý z nás si jistě v celé sérii - samozřejmě kromě Lary - oblíbil i jiné postavy, které se v ní objevily. Jeanette tu psala už několikrát, které postavy z Tomb Raider má ráda a méně ráda a jistě jste postřehli, že k jejím oblíbencům patří například Larson (je tupý, ale je to fešák) nebo Zip (exotika a kriminální minulost - to je záhadné a přesně to pravé pro mě).

A jak to bylo u vás? Snažila jsem se uvést jak jména Lařiných spojenců a nepřátel, tak jména fiktivních osob božstev nebo jména, která tak trochu souvisela se skutečností. Například Jean Yves byl Lařiným spojencem v TR4 a současně se jedná o jméno skutečného francouzského archeologa, objevila se i velmi rozporuplná osoba Amandy Evert nebo Angelina Jolie, herečka, která před deseti lety propůjčila Laře svou filmovou tvář. A právě ona zvítězila v anketě s pěti hlasy, čímž dokázala, že ačkoliv dva filmy s ní byly natočeny již před dlouhými lety a dokonce už je v natáčení film třetí s jinou herečkou, jméno Angeliny navždy bude k Tomb Raider patřit. A asi se shodneme v tom, že lepší herečka tehdy skutečně být vybrána nemohla. Je stejně fyzicky zdatná jako ona, je sebevědomá, chytrá a nezávislá a dokázala toho skutečně hodně, jak ukázalo několik posledních let.
Jako druhá skončila Amanda Evert. Což dokazuje fakt, že ačkoliv postava může být vyloženě záporná, nemusí být automaticky neoblíbená a musí být nenáviděná. Amanda se objevila sice jen ve dvou pokračováních Tomb Raider, nicméně její charakter dostal velký prostor k tomu se ukázat a vyvinout. Jako třetí skončili Zip a Qualopec. Zip patří i mezi mé oblíbence a jeho vtipné prupovídky mi k Tomb Raideru už také patří. Stejně tak se mi líbí jeho exotický původ a důvtipný um s počítači doslova kouzlit. K mému potěšení jste do třetího místa vyšvihli i Qualopeca, jednoho ze tří vládců Atlantidy, což dokazuje, že čtenářům Lařiny encyklopedie není historie a legendy s ní spojené cizí.

Všem hlasujícím děkuji a zároveň se těším na výsledky zářijové ankety, která bude trošku netradiční. Jistě víme každý o sobě jací jsme. Stalo se vám někdy, že jste sami svojí povahu srovnávali s tou Lařinou? Osobně se mi to stává velmi často. Tentokrát mě zajímá, se kterou z Lařiných povahových vlastností jste se zcela spjali.