neděle 5. června 2016

Tomb Raider 2 - Charaktery

Příběh v Tomb Raider 2 byl dobře vymyšlený, propletený a plný postav. Ať už jste si oblíbili ty kladné nebo záporné, pojďme se jim podívat společně na zoubek.

Ti hodní
Slavná dobrodružka a archeoložka, o níž se často můžeme dočíst v časopise Adventurer, a o níž jsme naposledy slyšeli v souvislosti s hledáním pradávného Potomka Atlantidy zvaného Scion. Pisatelka letopisů a odbornice přes historii a záhady bývá často médii hanebně nazývána "vykradačkou hrobek". 
Jednoho dne dostane Lara dopis od svého známého z oboru archeologie, v němž jí líčí, že při nedávných vykopávkách pod Velkou Čínskou zdí narazil na velice záhadnou, jakousi magickou sílu, jejíž původ si nedokáže přesně vysvětlit, a žádá Laru o pomoc. Ta neváhá ani vteřinu a vydává se tuto záhadu prozkoumat. Z její cesty na Velkou Čínskou zeď se stává honba za tajemným čínským artefaktem skrývajícím obrovskou moc a soupeření s italskou mafií, která oplývá arzenálem, chamtivostí a okultismem.
Bratr Chan Barkhang se stane jako jeden z tibetských mnichů řádu Barkhangů vězněm Marca Bartoliho, který se dere za mocí tajemné Xianské dýky. Řád rodu Barkhangů zasvětil svůj život ochraně tajemství Xianské dýky a střeží řadu klíčů, bez nichž se k dýce není možné dostat. Lara se s ním setkává na ropné plošině Marca Bartoliho a informace o Barkhangském klášteru, Seraphu a Talionu - klíčích, které potřebuje, aby se dostala k dýce - zjistí právě od něj. Chan umírá rukou Marca Bartoliho, který ho nemilosrdně zastřelí potom, co zjistí, že Laře prozradil informace, které se z něj on sám snažil vymlátit dost dlouhou dobu. Lara se s jeho přáteli a dalšími mnichy později setkává v Tibetu v jejich honosném klášteře.
Lařin věrný pomocník, společník a dlouholetý rodinný přítel. Jako jediný člověk na světě stojí vždy při ní, nikdy ji nezradí a záleží mu jenom na jejím štěstí a pohodlí. Neustále má u sebe tác s šálkem Lařina oblíbeného čaje Earl Grey, aby si ho mohla kdykoliv dát. Kdyby mu to jeho věk a fyzická kondice dovolily, nejspíš by jí vařil čaj na každém kroku v Číně, Benátkách, Jaderském moři i Tibetu. Vzhledem k tomu, že už to je ovšem trochu pomalu se pohybující stařík, stará se o Laru jen v jejím sídle v Surrey.

Ti zlí
Lařin největší nepřítel v tomto dobrodružství. Již léta je takřka posedlý legendou o Xianské dýce a když se dozví o tragické výpravě jednho profesora archeologie u Velké Čínské zdi, neváhá ani chvíli a pouští se do pátrání sám. Chce se dýky sám zmocnit a zneužít její obrovskou sílu. Záhy se mu ale za paty postaví velice odolná a chytrá dobrodružka Lara Croft a stávají se z nich nepřátelé na život a na smrt. Lara se snaží Marcovy plány překazit a pronásleduje ho přes jeho úkryt v Benátkách a ropnou plošinu v Jaderském moři až do Číny, do dračího doupěte, v záměru mu ale zabránit nestihne. Nakonec se s ním musí utkat a dýku mu ze srdce vytáhnout. 
Marco je ve svém podnikatelském oboru těžení ropy velice úspěšný, což mu zajišťuje dobré finanční zázemí pro jeho plány. Ve stínu této "práce" je ovšem přednější jeho posedlost čínskou legendou a má také početný klan okultistů a příznivců zvaný Fiamma Nerra, se kterými se Lara taky každou chvíli potkává.
Je to zároveň finální boss hry, můžeme ho vidět ve dvou formách - lidské formě a ve formě čínského draka, ve kterého se promění, když si během rituálu zabodne do srdce Xianskou dýku.
Vůbec první z Marcových kumpánů, se kterým se Lara potká. Setkáme se s ním na konci prvního levelu hry, kdy na Laru vyskočí se samopalem v ruce a prozradí jí o Marcovi a jeho plánech. Sám se za to ale potrestá tak, že na zdraví svého "šéfa" připije několika doušky smrtícího jedu.
Další z Marcových kumpánů. Setkáme se s ním v levelu Opera House, je to pilot letadla, kterým Marco odlétá z Benátek na ropnou plošinu netušíc, že veze na palubě i slečnu Croftovou.
Drsní chlápci, kteří toho vydrží o něco víc, než ostatní Marcovi hoši. Ve společnosti Fiamma Nerra jsou zřejmě vysoce postavení, protože jsou pověřeni důležitým úkolem - zlikvidovat Laru Croft. Potkáme je ve hře celkem dvakrát. Jeden na nás bude číhat na konci levelu Opera House a druhý bude mít tu kuráž vlézt Laře přímo domů v posledním levelu Home, Sweet Home. 
Jsou to takoví menší bossové a souboje s nimi jsou o něco náročnější, než s ostatními střelci nebo bouchači.
_____________________________


Navigace: Tomb Raider 2

Žádné komentáře:

Okomentovat