sobota 23. dubna 2016

Jak nasadit Laře sluneční brýle?

Ne, že by nás nebavilo hrát TR2 třeba stokrát dokola. Ale stokrát za sebou je to pořád to samé. Co kdybychom si to po sto prvé udělali trochu jiné? Nasadíme Laře sluneční brýle a oživíme si tak hru. Vypadá skutečně zajímavě, když s nimi plave v podvodních levelech nebo se v nich promenáduje po tibetském klášteře. Jako správná drsňačka je nesundavá ani v divokých soubojích s mafií v Benátkách.

Už jsem myslela, že sem tento článek dám dřív, ale zprvu se mi nějak nepodařilo mód správně nahrát. Teprve až při nahrávání gameplaye třetího levelu jsem si všimla, že Lara má brýle. Zřejmě to bylo volným přechodem levelu z jednoho na druhý a když se nahrával level třetí, už se nahrála verze s brýlemi. Zatímco při zvolení Load Game se mi to nepodařilo.

V první řadě budeme potřebovat soubor, který se nachází na webu Core Design. Je to hned první download na stránce.

Stahuj Lara with Sunglasses

Návod k instalaci
1. Soubor obsahuje módy pro TR2, TR2 Gold, TR3 a TR3 Gold, takže je jen na vás, do které hry si to chcete nahrát. Zvolenou složku si otevřete.

2. Dále si otevřete složku s nainstalovanou hrou TR2, TR2 Gold / TR3, TR3 Gold, podle toho, kam chcete mód nahrát. Klikněte na složku DATA a v první řadě si ji zkopírujte a zálohujte, abyste hru mohli později uvést zpět do původního stavu.

3. Ze souboru, který jste si stáhli a zvoleného dílu TR si otevřete složku Data a zkopírujte soubory, které jsou uvnitř. Jsou to levely, pro které je mód vytvořen.

4. Soubory zkopírujte do složky Data s nainstalovanou hrou a přepište původní soubory.

Spuštění
Zřejmě vám to nebude fungovat, pokud zvolíte Load Game. Mně se to ale povedlo při startu nové hry a dále když level navazoval plynule a nemusel se nahrávat. Např. nahrála jsem si do půlky level Venice z dříve uložené pozice. Tam Lara brýle ještě neměla. Ale po ukončení levelu a následném nahrání levelu Bartoli's Hideout už se Laře brýle objevily, protože hra level nahrála z už vámi přemódované složky data.

Navrácení do původního stavu
Až vás Lařiny brýle omrzí, jednoduše zpět přetáhněte složku Data, kterou jste si zálohovali ještě před změnami ve hře a přepište soubory zpět na původní.

Download je otestován a běží na většině levelů ze hry, ne tedy na všech. Hra by ale neměla padat, Lara by se tam měla jen objevit bez brýlí. Příjemnou zábavu!
___________________________

Navigace: Tomb Raider 2 - Download, Tomb Raider 3 - Download

Žádné komentáře:

Okomentovat