čtvrtek 7. dubna 2016

Blonďaté dovádění v Adventures of Lara Croft

Dnes se mi podařilo objevit zajímavý download. Jedná se o modding pro Tomb Raider 3. Sice nemám v tyto vychytávky moc důvěru, protože většinou mi tyto soubory moc nefungovaly nebo jsem hru musela úplně přeinstalovat, dnes jsem ovšem byla příjemně potěšena.

Všichni si jistě pamatujeme Sophii Leigh, Lařinu známou sokyni, která se sice objevila jen ve dvou levelech v TR3, ale hned se stala oblíbenou postavou. S Larou má společného víc než dost - společnou dabérku a společný model, z něhož byly obě postavy vytvořeny. Nechal se jí inspirovat i fanoušek, který si říká Sunnyboiii. Vytvořil unikátní modifikaci, která nám dovolí si celý TR3 zahrát jako Sophia Leigh. A dokonce ji uvidíme ve dvou outfitech.

Je to krásné zpestření celé hry. Sophia nemá jen vizuální efekt, ale autor si dal dokonce tu práci, že kompletně předělal i audio a menu hry. V obrazovce menu uvidíme Sophii a Lařiny charakteristické zvuky při lezení byly nahrazeny Sophiinými. Dokonce i v cutscénách se objeví místo Lary Sophia (což je zejména v levelu City velmi zajímavé). Sophia se navíc při použití lékárničky namísto úlevného zasténání sladce zasměje. A co je nejzajímavější, lze si Sophií "přemódovat" i Winstona v Croft Manoru. Stačí rozbalit složku Sophia butler a místo staříka s tácem bude za Larou v Croft manoru chodit její (ne)kamarádka z Londýna.

Více se dozvíte z obrázků a gameplaye. Níže najdete i návod na instalaci.

V první řadě si ale musíme stáhnout správný soubor, který najdeme na core-design.com.

Jak udělat z Lary Sophii?
V souboru najdete několik složek. Bude nás zajímat složka Tomb Raider III - Adventures of Lara Croft, dále Tomb Raider III - The Lost Artifact a Extras. Za Sophii si můžeme zahrát nejen v TR3, ale i v TR3 Gold. Stačí jen vybrat správný adresář a vložit do hry, ve které chceme udělat modding.

1. V první řadě si zálohujeme složky v adresáři s nainstalovanou hrou Tomb Raider 3 (nebo TR3 Gold). Složky Audio, Cuts, DATA a pix budeme přepisovat, proto je nutné si je nejdřív zálohovat, abychom později mohli vše vrátit do původního stavu. Doporučuji zálohovat si i uložené pozice, pojistíte se tak proti případným pádům hry, pokud někde něco špatně uložíte.

2. Překopírujeme složky ze staženého souboru do našeho adresáře s nainstalovanou hrou a přepíšeme je. Pokud chcete mít i Sophiin autentický hlas a její model v cutscénách, je třeba překopírovat všechny čtyři složky.

3. Hra se spustí klasickým způsobem. Pokud se to povedlo, uvidíte na hlavním menu Sophii, objeví se také na fotografii s Winstonem a můžete za ni hrát.

4. Nesmíme dát Load Game. Uložené pozice jsou uložené na původních levelech, proto by nám při nahrání hry celá aplikace spadla. Musíme si level vybrat jednotlivě tak, že zvolíme New Game a z nabídky si vybereme level, který chceme právě hrát.

Sophie v každém levelu začíná s prázdným inventářem. Je lepší hrát od začátku a levely si ukládat (ale nepřepisujte původní savy - ukládejte si hru jinam a tento save si pak přepište, až budete mít hru zase v původním stavu, protože v původní hře vám ty nové opět nepůjdou a budou způsobovat pády, jelikož tyto uložené pozice mají jiný model Lary). Jestli si budete soubory navzájem přepisovat, přijdete o ně. Je lepší si je také dopředu zálohovat a pak je jednoduše překopírovat zpátky s původními modely.

Je na vás, které levely si překpírujete a přepíšete. Pokud rozkliknete složky, levely tam jsou rozepsané. V základní modifikaci je přepsaný i level Lara's Home, kde místo Lary uvidíme Sophii v županu. Tento level se dá ale přizpůsobit tak, že ze složky Extras vybereme jednu ze složek butler (je tam Sophie v klasickém obleku a v županu jako butler a Sophie s artefaktem v klasickém obleku a v županu, proto jsou tam čtyři soubory). V takovém případě budeme mít v Croft Manoru model Lary, ale Sophie bude místo Winstona.

Jak vše vrátíme do původního stavu?
Soubory, které jste si na začátku zálohovali, jednoduše překopírujte zpátky do adresáře s nainstalovanou hrou.

Pokud se vám nebude dařit, autor vložil instalační pokyny také do readme.txt souboru, který najdete v jeho downloadu.

Vítejte u hry Adventures of Sophia Leigh.
Tak a odteď je tento dům v moci blonďaté paní!
No, uvidíme kdo komu tu nakonec bude nosit čaj.
 Pokud ji nesnášíte, není problém se na ní dosytosti vyřádit.
Naštěstí není tak dotěrná jako Winston. Občas se prochází na úplně opačném konci Croft Manoru a vůbec ji nezajímá, kde je právě Lara. Ženská.
Autor si dal práci i s vyobrazením textur během pohybů. Sophia se stejně jako Lara rozzlobeně zubí na své nepřátele.

Že vše funguje naprosto bez problému vám nejlépe osvětlí můj gameplay s ukázkami zvuků a změněných prvků.


_________________________________

Žádné komentáře:

Okomentovat