pátek 4. března 2016

Kdo se chce vyblbnout? Aneb jak si oživit hraní v TR Legend

Takzvané bugování ve hrách není žádnou novinkou a asi není na světě titul, na kterém by to zvídaví hráči nezkoušeli. Engine většiny her má v mnoha ohledech spoustu slabých míst a dá se ošálit. Tu projdete zdí, protáhnete věc místem, kudy to dříve nešlo, když si správně stoupnete. Nebo si stoupnete do rohu hlavní brány v Croftově sídle v Surrey, správně se otočíte, párkrát vyskočíte směrem nahoru, a nejednou jste na střeše. Ani Tomb Raider nebyl nikdy vyjímkou. Už od časů dávných, v období Tomb Raider 2 se hráči snažili najít nejrůznější způsoby, jak si zkrátit cestu levely a projít je co nejrychleji, trošku jiným způsobem.

Kdysi mi na e-mail přišel zajímavý článek od mého čtenáře, který si říká Martin. Ten sám přišel na několik takových zajímavostí v TR Legend a byl tak hodný, že mi ho poslal a dovolil mi ho zveřejnit. Pokud jste si mysleli, že hraní Legend je již jen nudnou a běžnou rutinou, můžete zkusit následující způsoby. Trošku se zapotíte, abyste je provedli správně, ale rozhodně se pobavíte. Osobně jsem je tedy ještě nezkoušela. Snad jindy.

Bolívie
Hned na začátku, když se houpete na prvním provaze, vylezte až nahoru a rozhoupejte se směrem k vodopádu. Tam se na vás bude valit balvan. Vyskočte po dostatečném rozhoupání a jste nahoře, takže jste si ušetřili kus cesty.

Nepál
Když jste v části, kde je vrtulník s chlapama, nestřílejte a vlezte do vody. Dají se ošálit několika způsoby: 1. Ti blbci za vámi naskáčou do vody, což je zabije. 2. Nebo vám hodí do vody granát, což vás vynese na břeh. Ale není to pěkný pohled. 3. Když se vám podaří skopnout toho vojáka úplně nahoře, aby spadl na plošinu u provazu, půlka těla mu zmizí.

Ghana
Dle mého názoru je nejzajímavější mise Ghana. Dají se tam najít mnohé chybičky. Třeba hned na útesu, kde se dá skočit dolů. Stačí mít odemknutý granátomet ve výbavě (z time trialu v Kazachstánu). Stoupněte si nahoře na okraj a střelte granátometem tak, aby granát spadl těsně za vás, tedy směrem k začátku. Po výstřelu se rozhodněte, jestli chcete vidět placáka - to se musí dívat na granát před sebou, nebo aby hodila placáka na břicho, ale musíte se rychle otočit směrem k vodopádům. Když se vám to podaří, uvidíte pěkný placák, ale podaří se to jen málokdy a taky budete muset obětovat kousek zdraví.

Další chybička je v místech, kde Lara otevřela hráz. Než půjdete po žebříku dolů, stáhněte s sebou vor. Musíte to přesně vyměřit, nakonec se mu podaří projet malou dírou, která vede k žebříku. Tak ho můžete dotáhnout až dolů do hlavní místnosti. Když vám dole spadne na zem a ne do vody, odtáhněte ho k bráně, kudy jste do místnosti s koly prošli. Teď tam jsou zapadnuté dvě cvakající tyče. Za vor položte většinu hořlavých barelů z místnosti. Dále normálně pokračujte, a až vám balvan otevře cestu dolů do jezera, skočte dolů a pokračujte až k tlačítku do místnosti s koly. Čekejte, až se úplně otevřou dveře a pokud jste vše dobře vyměřili, měli byste teď střelit do barelů a vor by měl prolétnout k tyčím. Teď tahejte a u bazénku v chrámu, kde jste poprvé použili vor, zastavte. Teď musíte jednat velmi přesně. Přitáhněte si k sobě první vor tak, aby byl přesně před druhým, který je nahoře. Z voru na vodě se přehoupněte na provaz a přes vodu na druhou stranu. Tam zachytněte druhý vor a opatrně ho přesuňte na první. Teď se musíte hákem trefit do prvního a přitáhnout ho k sobě. Pak si přitáhnete druhý z prvního a odtáhněte si ho na jezero. Bohužel vám zmizí napohled, ale objektově tam pořád bude, můžete na něj vylézt a dělat skopičiny.

Třetí zajímavost také souvisí se zmizením objektu u druhých sekáčů v Ghaně. Když protáhnete druhý kámen do další místnosti, tak vám zmizí. Ale zase jenom texturově - můžete na něj vylézt a screenshotovat Lařino levitování.

Můžete se také pokochat na konci podívanou na balvan, který rozvalí tygra. Ušetří vám to spoustu nábojů.
__________________________

Martinovi moc děkuji za jeho zajímavý příspěvek. Text byl jen drobně poupraven kvůli malým chybkám.

Navigace: Tomb Raider 7, Tomb Raider 7 - Chyby ve hře

Zpět k rozcestníku Tomb Raider Legend

2 komentáře:

  1. Wow... aneb, kdo si hraje, nezlobí... že. :D Tu Bolivii musím pak vyzkoušet. :D

    OdpovědětVymazat