neděle 20. března 2016

Archu úmluvy jsme schovali do Lařina sídla!

Archa úmluvy je bájný biblický artefakt. Velká skříňka, která měla podle legendy ukrývat nejcennější židovské artefakty. Její popis je součástí biblické knihy Exodus. Z něho je zřejmé, jak archa měla vypadat - jednalo se o velkou schránku se čtyřmi madly. Madla byla určena pro nosiče. Židovský lid si údajně tuto archu střežil a nosil celou cestu do Izraele, když se oprostil od přísné vlády Egypta.

Stejně jako například svatý grál nebyla existence tohoto biblického předmětu nikdy dokázána. Dohady a popisy ovšem naznačují, že se jedná o zlatou skříň s dvěma okřídlenými postavami na víku schrány a čtyřmi dlouhými madly pro přenášení. A když se projdete po hlavní hale sídla Croftů v TR1, co uvidíte v pravém rohu směrem od hlavních vstupních dveří? Zvláštní zlatý předmět podobající se skříni s dvěma okřídlenými postavami na víku a čtyřmi dlouhými madly!
Tvůrci ovšem opět spíše poukazují na filmové dobrodružství Indiana Jonese s názvem Dobyvatelé ztracené archy. V tomto snímku se nachází asi nejznáměji zpracovaná vizuální stránka artefaktu, který nebyl ve skutečnosti nikdy nalezen. V Lařině vile si tak můžete všimnout prvního oficiálního easter eggu hry Tomb Raider.
Fotografie z filmu Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, jímž se tvůrci hry nechali inspirovat.
Film s Indiana Jonesem se tvůrcům stává inspirací i pro další easter eggy v následujících pokračováních TR. Například ve třetí hře s Larou Croft si můžeme povšimnout i podoby incké sošky s tou, kterou našel Indy ve stejném filmu. Opět ji má Lara vystavenou ve svém domě. Lara s Indym jsou buď milující se kolegové, kteří si artefakty půjčují, nebo si je tito vykradači hrobek kradou navzájem.
______________________________

Zpět k rozcestníku TR - Easter Eggy

Navigace: Tomb Raider 1 - Easter Eggy

1 komentář:

  1. Pěkný :)
    Taky se budu muset po nějakých těch vejcích poohlídnout. :D
    Zajímalo by mě, jestli se tato skříňka dá najít i v TR:A... budu muset prozkoumat Lařin bejvák. :)

    OdpovědětVymazat