pondělí 22. února 2016

The Times Exclusive: Návod

Ačkoliv tento level není dlouhý ani jinak záludný, pojďme se podívat jak na to, kdybyste se někde náhodou zasekli. Stačí něco maličko přehlédnout nebo přejít a zakysnete na kdoví jak dlouho. Tenhle obrázkový návod vám pomůže, jak ze situace ven.

Ocitneme se na začátku levelu, takže se vydáme jedinou cestou směrem rovně do velké místnosti se sloupořadím. Tady na nás vyběhne několik štírů, takže je zlikvidujeme dřív, než stihnou otrávit Laru.
Potom projdeme do další místnosti s průlezem v zemi. Tam najdeme něco málo do arzenálu a výstroje, tak si to nezapomeneme vyzvednout.
Pokračujeme do další místnosti. Když proběhneme mezi dvěma šakaly, ozve se varující hudba. Z místnosti, ze které jsme přišli, se začne valit koule s hroty, která by Laru okamžitě zabila, proto na nic nečekáme a vběhneme do rohu místnosti, aby koule Laru minula.
Když vylezeme po ochozech nad námi, můžeme si doplnit další věci do výzbroje.
Jdeme dál a ocitneme se v místnosti se zaltou sochou Tutanchamona. Necháme poklad pokladem a podíváme se okolo. Když se projdeme po ochozech u zdí, dole na zemi najdeme několik věcí do inventáře, proto nezapomeneme vběhnout do ochozu z levé i z pravé strany. Sice tam stojí vázy, ale není problém je projít nebo přeskočit.
Potom se zaměříme na zlatou vázu, která stojí po Tutanchamonově pravici. Všimneme si, že stojí na jakémsi znaku a vedle se nachází stejný znak. Vázou se dá tahat, takže ji dotlačíme na druhý znak a v předchozí místnosti se nám objeví cesta dál. Stejně tak ale probereme šakaly, které jsme předtím minuli, takže je můžeme zastřelit, nebo jim utéct tak, že vyskočíme na bedýnku, která se nám vysunula a vlezeme do ochozu nad ní.
Nacházíme se v uličce s mumiemi. Když proběhneme kolem třetí mumie, všechny se probudí. Ale nebojte, nejsou nijak nebezpečné. Nejdou zabít, takže se o to ani nepokoušíme a rovnou proběhneme kolem mumie ze stupínku dolů. Tam už na nás nemůžou.
Jsou tady ale jiní nepřátelé. Nacházíme se v místnosti s bazénem, kde na nás zaútočí dva krokodýli. Ty je lepší zabít, protože by nás otravovali při další cestě a tahání za podvodní páku. U nás se nacházejí dva. Když vlezeme po kolena do vody, na protější straně bazénu se nacházejí další dva krokodýlové, takže se jich musíme taky zbavit.
Až budeme v bezpečí, vydáme se dovody. Proplaveme do výklenku u okraje bazénu, kde zatáhneme za podvodní páku, která nám otevře cestu v průlezu na protější zdi.
Vydáme se jím a ocitneme se v místnosti s truhlami a vázami. Vázy je možné rozstřelit. Musíme to udělat, protože v jedné z nich se schovává zaměřovač, bez kterého bychom nedošli do konce. V některých se nacházejí skarabové, takže si dáváme pozor. Kdo má čas a odvahu, může se vydat do patra nad námi a rozstřílet si další vázy, protože se v nich skrývají lékárničky. Ale Lara přitom přijde o dost zdraví, protože na ni budou útočit brouci, takže záleží na vás. Nachází se zde další posuvná zlatá váza, takže si ji musíme odstrčit, abychom mohli projít dál.
Projdeme do místnosti se dvěma vázami. Rozstřelíme jenom první a sebereme světlice. V druhé se skrývá štír, tak ji necháme být. Jdeme dál a objevíme se v místnosti se dvěma hlavami lvů na zdech. Napravo v místnosti se nachází revolver, takže ho sebereme.
V inventáři zkompletujeme revolver se zaměřovačem a poté zamíříme na dvě lví hlavy na zdech a rozstřelíme je.
Spustí se tekutý písek, který Laře zpřístupní další cestu. Jsou zde také nějaké mumie, ale nevšímáme si jich, jsou neohrabané a Laru stejně nechytí. Vydáme se po schodech nahoru. Varovný zvuk nás opět upozorní na blížící se nebezpečí. Tradičně zůstaneme stát v rohu, a počkáme, až se koule odkutálí do dostatečné vzdálenosti od Lary. Když se vydáme dál nahoru, vyvalí se další koule, takže se schováme do výklenku ve zdi a počkáme, až se odkutálí.
 Nyní už před námi nestojí nic, takže máme otevřenou cestu k Tutanchamonově masce.
Když Lara sebere masku, otevřou se dveře ve stěně místnosti, které skrývají cestu ven. Vydáme se tudy a doplníme Lařin život na maximum.
Ocitneme se ve velké místnosti kde se po nás začnou hnát hejna skarabů. Na nic nečekáme, běžíme na druhou stranu a uvidíme ve stropě poklop. Stoupneme si k němu směrem k té straně, na které je úchyt poklopu a otevřeme ho. Skarabové nelítostně útočí, takže je nutné Laře doplňovat neustále zdraví. Nyní už máme cestu ven otevřenou, takže musíme přežít mezi brouky, odrazit se, vyskočit nahoru a jsme venku.
_____________________________

Zpět k rozcestníku Tomb Raider: The Times Exclusive

Navigace: Tomb Raider: The Times Exclusive

Žádné komentáře:

Okomentovat