neděle 28. února 2016

Level 3: Ozubená kolečka, projížďka na motorce a Kámen mudrců

Když člověk hraje takhle hezky všechny TR level po levelu, uvědomí si snáz, co vlastně znamená pro který díl ten určitý level. Zatímco za jiných okolností bych si říkala, že třetí level nic není, protože hra se teprve rozjíždí, teď už si člověk snáz uvědomí, že to není žádné počáteční lehářko, ale že už od začátku hry je úroveň protkaná zákeřnými schovanými cestami, dopravními prostředky, skoky na míru a je tu akce, akce a zase akce. Pořád se něco děje. V TR1 a Anniversary je navíc třetí level takřka legendární, protože se ocitneme v té části hry s dinosaury a počíná hledání tří ozubených koleček, která jsou střeženy hladovým tyranosaurem.

V TR Chronicles třetím levelem končí jedna celá kapitola. Lara se konečně po překonání mnoha zákeřných pastí dostane ke Kameni mudrců a ještě stihne zlikvidovat nepříjemného Pierra s Larsonem. V AoD si můžete rovnou vybrat, kterou cestou se dáte do bytu lady Carvierové a v Legend to nebude o nic lehčí, protože musíte dohonit Anyu v jejím džípu na motorce, přičemž se vás z ní snaží srazit hromada upocených chlapů. Sundejte je první nebo jim třeba nechte pod kolama explodovat barel s hořlavinou. Není lepšího pocitu. Nakonec přeskočte hořící most a nyní už se ke své kamarádce můžete směle přidat, abyste společně zavzpomínali na dobrodružství s Kamenem duchů v Paraíso.

Nebo nasedněte na buginu. A cestou se můžete kochat krásnou scenérií břehů řeky Gangy, kam vývojáři umístili děj třetího levelu v TR3. Mého velice oblíbeného levelu. Je to tu samá díra, samé přeskakování, šlapání na plyn a nebezpečné zatáčky. Čtyřkolka je ale celkem dobře ovladatelná, navíc je level dobře protkán tím, že občas musíte sesednout, abyste si doplnili inventář, otevřeli dveře nebo našli tajné místo. Sem tam se objeví i nějaká ta opice, ale jak se vám dostane pod kola, je bez šance. Přiznám se, že občas mi jich teda bylo i líto. A nebyla by to Lara Croft, kdyby v třetím levelu TR2 nepoužila benátskou knihovnu jako žebřík, nebo neodpálila Bartoliho úkryt dynamitem, aby se za ním mohla dostat až do opera house.

Směle jezdím na dopravních prostředcích, řeším hádanky a peru se s nepřáteli, abych se ve všech Tomb Raiderech dostala až na konec. Jsem vybavená početným arzenálem a odhodláním a myslím, že mě to v dohledné době skutečně nepřestane bavit... Nemůžu se dočkat základny v Rusku, souboje s Larsonem nebo přestřelky na Amandině lodi.

Tomb Raider: Starring Lara Croft

 Tomb Raider: Featuring Lara Croft
 Lustry se dají použít jako ozdoba interiéru, jako svítidlo, nebo jako prolejzačka.
 Nebýt těch zběsilých okolností, možná bych si tu romantiku i užila. Chlapskou společnost už mám...
 Tomb Raider: Adventures of Lara Croft
Stačí jednou včas nepřibrzdit a průšvih je na světě.
 Tomb Raider: The Last Revelation
Zbabělče! Tak a zase jsem na všechno sama...
 Tomb Raider: Chronicles
I mně to občas ujede.
 Tomb Raider: The Angel of Darkness
 Tomb Raider: Legend
Tomb Raider: Anniversary
Tomb Raider: Underworld
_______________________________

Žádné komentáře:

Okomentovat