sobota 28. února 2015

Bez čeho není radno se vydávat do Podsvětí?

Vydávat se na dobrodružství bez slušného a spolehlivého vybavení není dobrý nápad. Smrt může čekat na každém kroku a jenom kopance jako obrana proti zvířatům nebo hlídačům bájných artefaktů skutečně nestačí. Ačkoliv se v Underworldu blížíme skutečnosti co nejvíc, i zde platí známé "tombraiderovské" pravidlo. Laře stačí pro všechen její arzenál a vybavení malý batůžek na zádech.

Zbraně

Pistole
Pistole RGB Mach 5 je používaná též v armádě. Má nastavitelné zaměřovače, aktivní systém omezení zpětného rázu a rozšířené zásobníky. Je vysoce účinná a lze bezesporu říci, že Lara dvojici těchto pistolí používá ze všech zbraní nejraději.

Samopaly
Dvojice malých UZI samopalů dělá z Lary vražedný nástroj. Mnohonásobně větší kalibr než u předchozích pistolí a vysoká účinnost a přesnost. Nepřítel nemá nejmenší šanci, pokud se těmto dvojčatům postaví do cesty. 
Zásobník na 400 nábojů.

Brokovnice
Vysoce účinná zbraň, je však pomalá a dokáže nepřítele odrovnat jen z určité vzdálenosti.
Zásobník na 90 nábojů.

Útočná puška
Takové dobré "vylepšení" předchozí brokovnice. Vyšší kalibr a vysoká účinnost. Skvělá zbraň na lidské protivníky.
Zásobník na 300 nábojů.

Uspávací puška
Tohle je zbraň, díky které si Tomb Raider Underworld může zahrát i leckterý ochránce zvířat. Uspávací puška totiž vašeho protivníka nezabije, ale dopřeje mu dlouhý a sladký spánek, po němž klidně může otravovat dalšího vykradače hrobů.
Zásobník na 25 šipek.

Harpuna
Skvělá zbraň známá z předchozích dobrodružství za honbou po Xianské dýce. Vynikající zbraň na obranu pod vodou před žraloky, ovšem na souši je takřka nepoužitelná. Když vystřelíte, šíp letí pomalu a rovně, takže tygr před ním snadno uskočí. Ale žraloci jsou hloupější a proto tuto zbraň používejte spíše na ně.
Zásobník na 40 střel. 

Přilnavý granát
Něco pro vtipálky. Tento granát se používal již za druhé světové války, teď si ho na svých dobrodružstvích ochočila i Lara Croft. Když granát hodí, zůstane na protivníkovi přilepen, a než si ho protivník stihne sundat, bohužel exploduje. Takovou smrt opravdu Lařiným přátelům nezávidím. Když navíc granát hodíte a hned do něj střelíte, dopřejete protivníkovi opravdu důstojně rychlou smrt.

Vybavení

Batůžek
Do batůžku Lara schovává úplně všechno, co najde. Zbraně, poklady a artefakty a nelezené přírodní zdroje nebo zdravotní balíčky.

Obnova zdraví
Nalezené zdravotní balíčky, které upustí lidé nebo přírodní zdroje v exotických oblastech. Lara je může používat pro obnovu zdraví. Lařino zdraví se ale částečně zregeneruje vždy samo (i když ne úplně), proto je dobré je používat, když doopravdy hoří a Lara je na prahu smrti. Zas tolik jich ve hře není.

PDA
Váš všestranný přítel. Dokáže naskenovat terén a vytvořit tak sonarovou mapu. Slouží též jako dálková komunikace fungující přes satelit. Malý osobní počítač, který trošku poupravil Lařin kamarád Zip a uzpůsobil jeho software pro Lařiny účely.

Hák
Důležitá věcička, kterou Lara používá už od dobrodružství v Legend. Princip magnetické kotvy, která unese až 1000 kilogramů. Mechanismus rychlého automatického navíjení. Lara pomocí háku dokáže přitáhnout věci a strhávat zdi, což jí pomáhá při zdolávání terénu nebo řešení hádanek, nebo se na něj může zavěsit a díky tomu lézt po skalách nebo překonávat propasti, které jsou pro skoky příliš vzdálené.

Svítilna
Skvělá pomůcka do tmavých koutů. Princip takového předmětu je už s námi od TR2. V každé hře se nachází několik tmavých míst a když si tam nemůžeme rozsvítit, situace je dost frustrující. Tato svítilna svítí i pod vodou a je odolná i proti vlivům počasí. Zabudovaný senzor skenuje okolní osvětlení a v případě, že zjistí, že okolo je dost světla, sám se vypne a dobije se. Lara má svítilnu připnutou na jednom z předních řemínků batůžku, takže vždy pohodlně vidí dopředu.

Kamera
Fotoaparát, který je odolný vůči vlivům počasí a funguje i pod vodou. Dokáže pořizovat fotografie a videozáznamy ve vysokém rozlišení.
__________________________


Navigace: Tomb Raider 8

Žádné komentáře:

Okomentovat