středa 18. července 2012

Tomb Raider II: Starring Lara Croft (1997) - Krátké info

Hra, která nás svou scenérií, úchvatným příběhem i zpracováním fascinuje dodnes. Oproti prvnímu dílu se v ní objevilo několik na první pohled patrných vylepšení - objevuje se nebe, Lara vystřídala hned několik outfitů, už bojuje proti inteligentnějším nepřátelům a může vyjít i ze svého domu ven. Uplynulo od jejího vydání už tolik času, že je víc než jednoduché nějaké údaje zapomenout. Pojďme si je oprášit.

Informace
Vývojář: Core Design
Vydavatel: Eidos Interactive
Datum vydání: listopad 1997
Oficiální název: Tomb Raider II
Podtitul: Starring Lara Croft; The Dagger of Xian
Počet levelů: 19 (18 herních levelů, 1 výcvikový level)
Modelka Lary pro tento díl: Rhona Mitra (oficiální, najatá studiem Eidos), Vanessa Demouy (Francie)

Příběh: Lady Lara Croft, v tuto chvíli již známá archeoložka, se dozví o archeologické výpravě, která se vydala na vykopávky pod Velkou Čínskou zeď, a jejíž členové přišli o život z neznámé příčiny. Možná jejich smrt způsobila jakási skrytá síla schovaná právě na tomto místě. Lara se pomocí dokumentů a svého důvtipu dočte a tajemné Xianské dýce, kterou vlastnil jeden Čínský císař, který si chtěl podrobit moc. Dýka zabodnutá do srdce mu umožňovala proměnit se v čínského draka a získat tak nadlidskou sílu...
Mnichové z jednoho tibetského kláštera si uvědomili, co by tato síla mohla způsobit. Vypravili se za Velkou čínskou zeď a císaři vytáhli dýku ze srdce. Císař potom zemřel. Mniši se zapřísáhli, že dýku ukryjí, aby se této moci již nikdo nemohl zmocnit a doteď hlídají klíče k jejímu nalezení ve svém klášteře.
Bohužel, starodávná Čína nebyla jediným místem, kde lidé toužili po moci. Mafiánský boss Marco Bartoli se o této moci dozví a chce ji vlastnit. Také se dozvídá o podivné archeologické výpravě a vydává se po stopách dýky. Kdyby se zmocnil síly, byla by to určitě katastrofa... Lara musí rychle jednat - musí najít a znovu ukrýt dýku dřív, než se jí mafiánská organizace zmocní. Cesta k ní je ovšem dlouhá a trnitá...

Artefakt: Hledáme starověký Čínský artefakt Xianskou dýku (Dagger of Xian), která skrývá obrovskou moc. Po vbodnutí do srdce promění jeho majitele v čínského draka a dává mu dračí schopnosti. Po vytažení ze srdce majitel dýky umírá - to je daň za "vypůjčení si" této obrovské moci.

Odehrává se: Benátky (Itálie), Velká čínská zeď (Čína), ropná plošina, na dně mořském, Tibet, Surrey (Anglie)

Vytvořeno pro: PC, PlayStation, Mac, PSP

Důležité charaktery:
Winston (Lařin věrný sluha)
Bratři Bartoliové (nepřátelé, bossové hry)
Chang Barkhang (spojenec; jeden z tibetských mnichů)
________________________

Zpět na rozcestník Tomb Raider 2

Navigace: Tomb Raider 2

Žádné komentáře:

Okomentovat