pátek 11. května 2012

TR Anniversary: Jak na bosse?

Tyranosaurus Rex (Peru)
T-Rex je bossem v Peru. Hladově se na Laru vyřítí v levelu "The Lost Valley". Můžeme ho vyřídit dvěma způsoby - buď můžeme bojovat tváří v tvář, rozzuřit ho a střílet do něj tak dlouho, dokud si dostatečně neomlátí hlavu, nebo můžeme zalézt za neviditelný blok u jedné z dřevěných konstrukcí a střílet do něj vším, co máme, dokud nepadne...

Jak se T-Rex dá zneškodnit méně známým způsobem, se můžete podívat na následujících screenshotech.

Údajně by se mělo jít schovat na místě, kde je žlutě vyznačen neviditelný blok. Tam je možno stát a ručně střílet do T-Rexe, jako je zobrazeno na druhém screenshotu. Sem na vás T-Rex pochopitelně nemůže. Je to ovšem způsob (mnou) neozkoušený a evidentně méně spolehlivý.

Jak se T-Rex dá porazit klasickým způsobem nám předvede video od Stelly.



Kentauři (Řecko)
Zázračně obživnou po tom, co se Pierre a Lara zmocní Tihocanovy části Scionu. I na ně potřebujeme jistou strategii.

 Rozzuřit, použít hedshot a ukrást štít, kterým odrazíme jejich paprsek, aby jím zasáhli sami sebe. Pak je stačí jen rozstřílet. Pokud to zní příliš složitě, podívejte se na video od Stelly.




 Torzo (Ztracený ostrov)
Jeden z Natliných okouzlujících mazlíčků. Setkáte se s ním na začátku levelu "The Final Conflict". Musíte ho zničit, aby uhnul z cesty, kterou potřebujeme projít. Má dlouhé ruce a velmi veliké pozadí. Když s ním praští o zem, celá pyramida se otřese. A když ho chcete shodit z plošiny do lávy, vždycky se chytí a vytáhne se rukama zpátky. Sakra, jak jen na něj...
 
Jak na něj? Ustřelit ruce a prsty, aby se neměl čím chytit. Stella vám to ukáže.




Jacquelina Natla (Ztracený ostrov)
Lara jí překazila plány, které si chystala tisíce let. Je jasné, že bude trošku naštvaná. Navíc je celkem silná a má výdrž - přeci jen to bývala bohyně Atlantidy. Je jasné, že kulky napořád nebudou stačit. Musí se na ni vymyslet něco, z čeho už se tak snadno nevyhrabe.

Nejdříve ustřelit křídla, potom rozzuřit pomocí headshotů a navíc zvítězit v interaktivním videu. Pokud je toho moc najednou, můžete si pustit názorné video. Tentokrát od Jojiso.



Několik rad na závěr
  • Pamatujte si, že pro nepřítele je vždy obtížnější trefit pohyblivý cíl. Když budete stát jako tvrdé Y a bezhlavě střílet, ztratíte mnohem víc života, než kdybyste alespoň běhali. A lékárniček není ve hře nekonečně. Když nepůjde skákat, zkuste alespoň běhat do všech směrů.
  • Někdy se může stát, že vyloženě nechcete protivníka odstranit headshotem - víte, že není dostatek místa nebo je nepřátel moc a víte, že by to bylo zbytečné, protože by vám to překazil jiný z protivníků. Stačí udělat jedno - držet se jen kousek od protivníka. Headshoty jsou možné dělat jen v případě, že nepřítel je od Lary v dostatečné vzdálenosti.
  • Na každého protivníka je lepší používat jiný typ zbraně a jiný směr uskakování při headshotu. Když na to přijdete citem, usnadníte si hru.
  • V Peru si vystačíte s obyčejnými pistolemi a s brokovnicí. Zbytečně neplýtvejte cennými náboji na krysy nebo netopýry.
  • Headshoty se možná mohou zdát těžké, ale je to otázka cviku. Když to nepůjde, neklesejte na mysli, musíte na to jenom přijít.
  • Naučte se "horké klávesy" pro rychlé použítí malé a velké lékárničky - při boji je praktičtější zmáčknout příslušnou klávesu, než pracně vjíždět do inventáře. Navíc, klávesy jsou při ruce.
  • A na závěr: je to jenom hra. Když to nepůjde, odpočiňte si a zkuste to jindy. Uvidíte, že to půjde líp. Ne vždy máme svůj den :)
___________________________

Zaujal tě článek? Přečti si také: Nepřátelé v TR Anniversary


Žádné komentáře:

Okomentovat