neděle 11. března 2012

Pro multiplayer ve hře Tomb Raider nemusíte mít počítač, který spustí Guardian of Light. Stačí PSP.

Jak už tady bylo jednou řečeno, s PSP verzí TR Legend si tvůrci dali skutečně velkou práci. Nejen, že do PSP verze hry zakomponovali vše, co známe z PS2 nebo z PC, ale dokonce několik drobností přidali. Vyjmenujme třeba pět zvláštních outfitů (tzv. PSP exclusive outfits) nebo nové herní prvky, které na PS2 ani počítači neuvidíme. Kupříkladu herní módy Teasure Hunter (lovec pokladů), za jejichž splnění získáme Laře do šatníku právě ony zmíněné exkluzivní outfity. Můžeme zkoušet svoje dovednosti v minilevelech plných pastí a svíracích zdí, abychom Laru dostali až na vrchol jejích sil a získávat za to další bonusy. Nebo si můžeme zahrát TR Legend multiplayer. Jediné, co k tomu potřebujeme, je někdo další v dosahu, který bude mít chuť si s námi zahrát a své vlastní PSP.

Princip multiplayerové verze této hry na PSP je vlastně úplně jednoduchý. Cílem je dojít do jistého místa dřív, než to udělá váš soupeř. Je třeba překonat různé překážky a porazit několik protivníků (ne, váš soupeř se skutečně zastřelit nedá). Tuto skutečnost zpříjemňuje fakt, že vy svého soupeře vidíte na obrazovce - respektive vidíte jeho Laru, která běží současně s tou vaší podle toho, jak ji ten druhý ovládá, takže vidíte přesně o kolik máte proti soupeři náskok, nebo o kolik jste za ním pozadu, což samozřejmě přidává na hratelnosti a atraktivnosti hry.

Multiplayer v PSP verzi není jedinou možností, jak si Tomb Raider zahrát s někým jiným. Krom zmíněného Guardian of Light, kde jde o to vytvořit systém spolupráce mezi Larou a Totecem - druhým herním charakterem, je možné zahrát si multiplayer také na herní konzoli Nokia N-Gage, na kterou vyšel vůbec první Tomb Raider, opět s novými herními možnostmi. Tady zase vyberete v tabulce soupeře, jehož rychlý čas proběhnutí určitého levelu chcete překonat, a běžíte o závod s jeho stínem - respektive se stínem jeho Lary...

Kdo jako první dosáhne tohoto místa, stane se vítězem klání...
 ___________________________
Screenshoty pocházejí z oficiálního Tomb Raider Fóra.

Žádné komentáře:

Okomentovat