úterý 21. února 2012

Tomb Raider 6 - Čeština do hry

Příběh v TR AoD by bylo škoda prošvihnout jen kvůli malým znalostem angličtiny. Navíc, u hry si má člověk odpočinout, tak proč si dialogy ještě pracně a složitě překládat, zatímco je ani nebudeme stíhat a všechny podstatné detaily nám pak budou unikat?

Je lepší stáhnout si malý soubor, který nám všechny dialogy rázem přeloží. Čeština, kterou pro vás mám (a kterou používám a není s ní žádný problém), se nachází na webu abecedaher.cz a jejím autorem je Klorel.

Jak nahrát češtinu do hry:
Soubor jednoduše stáhněte, rozbalte a spusťte aplikaci. Klikejte na Další, až se dostanete k výběru složky. Tlačítkem Browse pak stačí vybrat adresář, ve kterém máte nainstalovanou hru Tomb Raider: The Angel of Darkness (tradičně to bývá výchozí C:// - pokud jste si hru nainstalovali do jiného adresáře, musíte ho vybrat, jinak vám čeština nebude fungovat). Vyberte adresář s hrou, otevřete ho a sem nainstalujte češtinu (do místa, kde jsou uložené všechny ostatní soubory - TRAod.exe, cutscenes, savy a podobně). Instalace je velmi rychlá a bezproblémová - jedná se jen o přepsání a aktualizování několika malých souborů.

POZOR - tuto hru je nutné občas opatchovat (nejprve třeba zkusíte patch .42, pak zjistíte, že nebude fugovat, zkusíte .47 a nakonec si nainstalujete i verzi .52). Pokaždé, když hru opatchujete, všechny soubory (kromě savů) se aktualizují, proto je nutné po každém opatchování nahrát češtinu znovu.

Na daném odkaze najdete celkem čtyři češtiny. Osobně doporučuji tu první od Klorela, ale samozřejmě můžete vyzkoušet i ty ostatní.

Stahuj: Tomb Raider: The Angel of Darkness - Čeština
______________________________ 

Zpět k rozcestníku Tomb Raider 6

Žádné komentáře:

Okomentovat