středa 18. ledna 2012

Kurtis Trent: Žádného muže jste tolik nemilovali a nenáviděli zároveň.

Milujeme Core Design za to, že stvořili Laru Croft a že dali smysl sérii Tomb Raider. Milujeme je i za to, že stvořili Angel of Darkness, ačkoli navzdory náporu ze strany Eidos to zřejmě nebylo nic jednoduchého. Ostatně i ty chyby, kterých bylo ve hře skutečně nemálo, máme rádi. Milujeme své milované vývojáře za to, že je napadlo dát do hry poprvé v historii druhý herní charakter.
A tady se naše názory rozcházejí - u mnohých z nás si Core za stvoření Kurtise Trenta připsali do řady další velké plus, jiní se právě kvůli tomuto "Lovci Démonů" začali na tvůrce dívat skrz zkřížené prsty a zatnuté zuby.
Ve skutečnosti to ale nemusí být tak zlé. To, že se Kurtis Trent objevil v Angel of Darkness mělo své opodstatnění. Stejně jako jeho neohrabanost, jeho schopnosti a výroky, komentáře... na které se už bohužel nedostalo. Díky spěšnému vydání hry bylo Trentovi uzmuto několik schopností, pohybů a herních možností, takže z něj ve finále vylezlo pěkné trdlo. Má ale právo na obhajobu, ačkoliv ho známe už deset let. Pojďme se mu podívat na zoubek. Posléze jistě zjistíme, že kdyby mu bylo poskytnuto víc prostoru, jistě bychom ho všichni brali jako velké plus.

Moje jméno: Kurtis (občas s pokřikováním na mě používají zkráceninu Kurt, ale mně se - kdoví proč - vybaví tenisový zápas, když to slovo zaslechnu, takže mi tak raději neříkejte)
Příjmení: Trent
Původní příjmení: Cornell (změnil jsem si ho, abych unikl pronásledovatelům, takže jim ho neprozrazujte, jinak to bude k ničemu)
Rodiče: Konstantin Cronell, Maria Cronell
Říkají mi: Demon Hunter (= Lovec démonů; vím, zní to děsivě, ale kdo z vás není démon, nemusí se bát)
Narodil jsem se: 26. 6. 1972 (takže je mi 39 let - nedivte se, já vím, že pořád vypadám na dvacet)
Ve znamení: Raka
Kdo jsem: bývalý legionář, zabiják, krasavec, člen řádu Lux Veritatis (to je taková dlouhá pohádka v latině...)
Národnost: Americká, Francouzská
Místo narození: Utah (USA, Severní Amerika - to je ten velký světadíl na levé polokouli, kdyby někdo nevěděl)
Krevní skupina: B+ (ale taková Boaz by to věděla na sto procent)
Barva očí: Modrá (prý, moc do zrcadla nekoukám, protože na to nemám čas a navíc to nepotřebuju, protože VÍM, že jsem sexy)
Barva vlasů: Kaštanově hnědá (když jsou zrovna umytý, samozřejmě)

Moje zájmy?
  • Extrémní sporty - to víte, odvaha a adrenalin se taky musí trénovat
  • Dobrodružství - podle mě by žádnej chlap neměl být srab a měl by dobrodružství přímo vyhledávat!
Moje práce?
  • Lovec démonů - hrozný, co se jich za poslední dobu objevilo
  • Bezpečnostní práce - na co jinýho se hodí chlap, který se umí ohánět s pistolí?
  • Poslední z Lux Veritatis - donedávna jsem měl střežit úlomky, které byly Lux Veritatis svěřeny, ale osoba jménem Lara Croft mě jich zbavila a použila je, takže tohle zřejmě padá
Co rád poslouchám?
  • Nirvana
  • Red Hot Chili Pepers - neznám nic lepšího, než pustit si je na plný pecky v autě jedoucím třistašedesátkou
  • Sun Ra
  • Linkin Park - to jsem musel říct, abych měl vůbec povolený přístup na tenhle blog, takže to berte s rezervou
V čem rád jezdím?
  • Porshe Spider
  • Classic Superoir Brought SS100 - to je ta dvoukolová věc, na které jste mě viděli machrovat v Angel of Darkness
 Čím rád lovím démony?
  • BoranX - šikovná věcička vlastní výroby, střílí dva náboje zároveň
  • Chirugai - pěticípá potvůrka, kterou dokážu ovládat silou myslí (a jenom já, vás poslouchat nebude, kdybyste se jí náhodou chtěli zmocnit)


Bývalý legionář a zkušený bojovník s telekinetickými schopnostmi, poslední z řádu Lux Veritatis (= Světlo Pravdy; řád, jehož cílem je zničit Cabalu). Poté, co Temný Alchymista Pieter von Eckhardt - jenž byl též členem řádu - zradil a zabil posledního z Lux Veritatis, Konstantina Cornella, Kurtis následuje jeho stopy, aby se pomstil na těch, kteří smetli řád z tváře Země a zabili jeho otce.

Už ve věku tří let byl Kurtis svým otcem zasvěcován do řádu, protože Konstantin si byl vědom, že ho Temný alchymista nemilosrdně stíhá. Dětství s rodiči prožije Kurtis skrýváním po různých panstvích v Evropě a Orientu. V roce 1976 se Kurtis s matkou schovávají ve Skotsku. V tomto roce také Eckhardt nastraží proti řádu past a ta se vyvede. Konstantin je od tohoto roku pohřešován. Do řádu Lux Veritatis byl Kurtis zasvěcen v 16 letech svého života, jeho otec je stále nezvěstný.
V 19 letech zmizel a stal se legionářem. Příjmení Cornell změnil na Trent, aby unikl pronásledovatelům. Během pěti let strávených v legiích se setkal s mnoha stránkami tajemna a vysloužil si přezdívku "Demon Hunter". Během let 1992 - 1996 je místo pobytu Kurtise neznámé, během této doby získává kromě přezdívky taky Francouzské státní občanství. Legii opouští v roce 1996. V témže roce se dozvídá, že jeho otec žije, ale odmítne se s ním setkat. Do Konstantinovy smrti v roce 2001 se již nestkají.
Od té doby začíná pracovat nezávisle ve spolupráci s různými žoldnéry a pololegálními agenturami pod vedením Martena Gundersona (charakter z Angel of Darkness, to obrovité monstrum, které je k vidění v intrech se sezením Cabaly nebo při napadení v Louvru).
Kurtisův otec Konstantin je zavražděn Eckardtem v roce 2001. Kurtis kvůli této události dostává na svá bedra střežit dva úlomky Periapt Shard a zastrašující zbraň Chirugai (kulatá zbraň, jejíž ostří je vyrobeno z kovu pocházejícího z meteoritu), kterou je schopný ovládat svou vůlí. Podniká cestu, ve které je v patách Eckhardtovi. Při této příležitosti se jeho kroky překříží s kroky známé dobrodružky Lary Croft.
I přes počáteční nedůvěru nakonec Kurtis s Larou spojí své síly, aby porazili Temného Alchymistu. Vše nakonec vyvrcholí v Praze na Strahově.

Kurtise jsme naposledy viděli při boji se zmutovanou Kristinou Boaz. Odpověď na otázku, zda boj s mutantkou přežil, neznáme. Lara o pár chvil později nachází na tomto místě Chirugai. Stejně jako my možná doufá, že přítel Trent není mrtvý, ale jenom ztracený.

 Kurtis měl být původně daleko důležitější postavou, než ve finále je. Měl se objevit v daleko více úrovních a jeho neohrabanost měla být kompenzována telekinetickými schopnostmi, které měl ovládat hráč, mělo jít používat Chirugai a Kurtis měl být původně vyzbrojen větším arzenálem pohybů. Kvůli tlačícímu termínu hry ale Eidos donutil Core Design, aby hru vydali předčasně a tak byli nuceni ze hry vytáhnout všechny části, které by nebyly podstatné pro linii příběhu. Ubrali tedy velkou část úrovní, několik charakterů a ošidili Kurtise Trenta. Druhý herní charakter tedy zůstal, ale uměl toho asi tak o polovinu méně, než toho původně umět měl... Vzhledem k tomu, že Angel of Darkness byl brzy po svém vydání zatracen, postava Kurtise Trenta nedostala možnost se dál rozvíjet a neobjevila se už v žádném z nadcházejících dílů série.

Kurtis byl jako hratelná postava v levelech: Sanitarium, Maximálně hlídaná oblast, Boaz se vrací

Hráč měl: zacházet s Kurtisovou Chirugai, sám vyvolávat Forsee, díky Trentově telekinezi pohybovat s předměty, aniž by se jich Kurtis dotkl.

Okamžitě po objevení charakteru Kurtise Trenta se začaly šířit fámy, jestli má něco s Larou, jestli bude nějaké pokračování, ve kterém by se mohli dát dohromady a s fanouškovskými návrhy ve formě povídek a dalších Fan Artů se roztrhl pytel. Lara a Kurtis byli od té doby hlavním tématem před hrobkami a bossy, které jsme řešili doposud. Málokomu ale došlo, že Lara a Kurtis jsou naprosto odlišní lidé a že oba mají úplně jiné osudy, které se střetly v jednom bodě a zase se rozešly. Když se na to podíváme z jiné stránky, zjistíme, že oba dva by si se svým stylem života nějakého partnera dlouho neudrželi. Ve skutečnosti mezi Kurtisem a Larou proběhlo jedno neplánované rande v kavárně, několik násilných setkání, kdy si navzájem kradli artefakty nebo si zachraňovali život, a po zničení Eckhardta, kterého dosáhli vzájemnou spoluprací se zase rozešli. V dobrém, samozřejmě. Jejich další setkání bohužel (nebo bohudík?) není v dohlednu - snad jen v myslích věrných fanoušků...

Připomeňme si legendární setkání v Louvre...

_____________________________

Tento článek by nemohl vzniknout bez následujících zdrojů:
http://lux-veritatis.blog.cz/ - Pink-Sun, odkud jsem načerpala některé informace a data
http://lucka526.blog.cz/ - kofo525, odkud jsem si zapůjčila nějaké informace pro Kurtisův životopis

Žádné komentáře:

Okomentovat