úterý 24. ledna 2012

Á, dobrý den, pane kolego Jonesi!

Takový osud je asi jistota každého dobrodruha a vykradače hrobek. Ačkoliv, jak se zdá, Lara Croft zatím zdárně odolává!
Vztah mezi Larou Croft a Indiana Jonesem bude vždy tak trošku rozporuplný. Někdo říká, že by se k sobě hodili, jiní, že je blbost dávat je k sobě. S tím tak trošku souhlasím - vždyť je mezi nimi věkový rozdíl skoro půl století (ačkoliv i tak Lara v jednom komiksu prohlásila, že umí fakt dobře líbat - že by byla na starší?). Nicméně, když nic jiného, vždycky to budou alespoň kolegové ze stejné branže.
Stejného názoru jsou zřejmě i tvůrci z Core Design. Šikovně nám totiž zakomponovali do The Last Revelation Jonesovu kostru. Nebo přinejmenším kostru, která má Indianovy atributy. Plstěný klobouk a dlouhý bič - znáte někoho jiného, ke komu by šly tyto charakteristické znaky?
Holt Indiana Jones a Tomb Raider jsou si nápadně podobné. Tu podobu nelze dlouho přehlížet a ignorovat... Je to milá vzpomínka na oblíbeného známého archeologa, i když poněkud drsná.
Tohle byla zřejmě Indianova poslední výprava. Zatímco on prozkoumával Kambodžu někdy v období třicátých let (a zřejmě si trošku zapomněl vypočítat krok), Lara se v jeho stopách vydala o padesát let později, v roce 1984...

Zatímco oblečení i tělo vzalo za své, dlouhý bičík a sexy klobouk Harrisona Forda stále odolávají.
 Jen pro orientaci pár screenshotů, abyste věděli, kde kostru hledat a mohli se přesvědčit na vlastní oči.
Nachází se v chrámu, který je zhruba za polovinou hned prvního levelu - Angkor Wat. Až budete probíhat chrámem s gongem nad vchodem, povšimněte si bodáků, které trčí nad zemí - právě v nich leží kostra.
Za chrámem se nachází místo s velkými kruhovými dveřmi - v mém případě už otevřenými - a průlez, v němž Lara najde svůj batůžek.


______________________________

Žádné komentáře:

Okomentovat